CANiK Orta Kalibre Top Trendini 2019 Yılında Öngörmüştü
Savunma Sanayii

CANiK Orta Kalibre Top Trendini 2019 Yılında Öngörmüştü

Samsun Yurt Savunma (SYS) şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ateşli silah üreticisi CANiK, 2019 yılında 30x113mm mühimmat kullan silahların gelecekte orduların envanterinde önemli bir yer edineceğini öngörerek çalışmalarına başlayıp 2022 yılında İngiliz şirketi AEI Systems’ı satın almıştı. SYS Grubu şirketlerinden AEI Systems ile birlikte CANiK, Amerikan Northrop Grumman ve Fransız Nexter’dan sonra orta kalibre top üreten dünyadaki ilk üç şirketten biri haline geldi.

Bir Savunma Sanayii Şirketi Daha 30x113mm Üretecek

Dünyada önde gelen savunma sanayii şirketlerinden biri olan İtalyan üretici Leonardo’da da orta kalibre revolver mekanizmalı top üretimine başlayacağını duyurdu. Leonardo duyuruda, biri 30×113 mühimmat için yataklanmış, ikincisi ise 20×102 mm mermi atan mitralyöz olan iki projenin başladığını duyurdu. Bu haber ile birlikte CANiK’in ardından Leonardo’da orta kalibre top üretimine adım atmış oldu.

Yükselişe geçen orta kalibre top alanında çalışmalarına 2019 yılında başlayan ve 2022 alanında AEI Systems’ı satın alma hamlesiyle trende öncülük eden CANiK, bu alanda ülkemizi temsil ediyor.

Leave feedback about this