Anschütz, Hunter Sınıfı Programında Bir Tasarım Aşamasını Daha Geçti
Savunma Sanayii

Anschütz, Hunter Sınıfı Programında Bir Tasarım Aşamasını Daha Geçti

Anschütz, Raytheon Australia ile ortaklaşa olarak Sistem Tasarımını Gözden Geçirme değerlendirmesini geçti.

Anschütz, 2021 yılında Avustralya Hunter sınıfı fırkateynler için Savaş Gemisi Entegre Seyrüsefer ve Köprüüstü Sistemlerinin (WINBS) tedarikçisi olarak seçildi. 2023 yılı sonunda, 3 gemi ve bir kara tabanlı test sistemi için tasarım ve üretim sözleşmesi yapıldı.

Hunter Sınıfı Programı için özel olarak tasarlanan WINBS, harp gemisi elektronik harita görüntüleme ve bilgi sistemleri için çok işlevli konsolların yanı sıra seyir ve taktik özelliklerini durumsal farkındalıkla birleştiren bir deniz radarını da içeriyor. Dümen kontrol sistemleri ve müşteriye özel bir savaş yönetim sistemiyle entegre edilen bu sistem; kullanıcı dostu arayüzler, taktik navigasyon ve denizde güvenli operasyonlar için kapsamlı işlevlere de sahip.

Şu anda WINBS sistemi, aralarında yeni Birleşik Krallık Kraliyet Donanması Tip 26 ve Tip 31’e sınıfları, Alman K130 ve F125 sınıfları ve Brezilya Tamandaré programının da bulunduğu harp gemisi programlarının bütünleşik navigasyon ve köprü sistemlerinde kullanılıyor.

Yeni Hunter sınıfı fırkateynler BAE Systems Maritime Australia liderliğinde ASC shipbuilding tarafından inşa edilecek. Anschütz, yeni fırkateynler için harpte kendini kanıtlamış WINBS sisteminin yanı sıra karada konuşlu bir test sistemi de tedarik edecek.

Leave feedback about this