Kutsal Ahit sandığı nedir? Ahit Sandığı nerede, KURAN’da geçiyor mu?
Kültür Sanat

Kutsal Ahit sandığı nedir? Ahit Sandığı nerede, KURAN’da geçiyor mu?

Kutsal Ahit sandığı nedir Ahit Sandığı nerede, KURANda geçiyor mu
expand

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi dizisinde kutsal ahit sandığı gündeme geldi. Dizinin yeni bölüm özetinde şu bilgiler yer almaktadır: Selahaddin, Avram’ın Yahudi büyükleriyle yaptığı toplantıyı basmış ve Kutsal Ahit Sandığını ele geçirmiştir. Sultan Nureddin’in ise İsmet Hatun’la evleneceğini söylemesi de Böri obasında büyük bir şok etkisi yaratmıştı. Ahit Sandığını ele geçiren Selahaddin’in karşısına Gregor çıkar. İyice köşeye sıkışan Selahaddin, büyük bir zekâ göstererek düşmanlarını atlatmayı başarır ve sandığı güvene alır. Selahaddin’in Kutsal Ahit Sandığını ele geçirmesiyle telaşa düşen ve adeta gözü dönen Avram, Selahaddin’in obasını ablukaya alır. Öyle ki ne obadan birileri dışarı çıkabiliyor ne de obaya birileri girebiliyordur. Bu ahvalde Selahaddin iyice sıkışmış da olsa sandığı vermemekte kararlıdır. Cesur bir karar alır ve derhal sandığı Şam sarayına, Sultan Nureddin’e götürüp emanet eder. Ancak beklenmedik bir şey olur ve Avram’ın bir süredir sinsice işlettiği bir planı devreye girer. Sultan Nureddin üzerine düşen çok önemli bir vazife için gizlice Medine’ye doğru yola çıkmak zorunda kalır.

Kutsal ahit sandığı nedir ?

Yahudilikte Ahit Sandığı, Musa’ya Tanrı tarafından verilen On Emir’in yazılı olduğu oyulmuş iki taş tableti içeren altın kaplamalı bir ahşap sandık olarak tanımlanmaktadır.

 Ahit Sandığı veya Sözleşme Sandığı ya da İslam’da geçen adıyla Tâbutu Sekîne, Çıkış Kitabı’nda sözü geçen On Emir’in yazılı olduğu iki orijinal taş tableti barındıran, kapaklı ve altın kaplamalı ahşap bir sandıktır. İbraniler’in Yeni Ahit kitabına göre, sandığın içinde aynı zamanda Harun’un asası ve bir tencere man meyvesi bulunuyordu.

Leave feedback about this